Privatlivspolitik

Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og annoncer. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles sådanne oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies

Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der er præciseret i oversigten nederst på denne side.

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: mail@danskemedier. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

Mindtree.dk
v./ Jesper Breindal Kvols

Gl. Nyborgvej 44

5772 Kværndrup

Telefon: 71 20 33 80

Email: hej@mindtree.dk


Privatlivspolitik i forhold til klienter

Etik og beskyttelse af privatlivet er et vigtigt fundament i en privat psykoterapeutisk praksis som denne.  Det er en god ting at klienter, som henvender sig her kan gøre det på et oplyst grundlag, og det er fundamentalt, at man kan føle sig tryg ved hvordan ens sikkerhed og beskyttelse er som klient her i klinikken.

Etik

Jeg er psykoterapeut og overholder Dansk Psykoterapeutforenings etiske regelsæt.

Tavshedspligt

En af de vigtigste regler for de fleste klienter, der henvender sig, er at man som psykoterapeut har tavshedspligt og ikke må dele nogen former for private oplysninger, som terapeuten via arbejdet bliver bekendt med, med andre end klienten selv.

Der findes sjældne lovgivne undtagelser til dette, som for eksempel går på, at jeg som terapeut skal indgive en underretning, hvis jeg bliver bekymret for et barn eller en ungs trivsel og udvikling, eller hvis en klient sætter sit eget eller andres liv i fare.

Tavshedspligten betyder at man ikke kan få oplysninger om andre personer som går i terapi, for eksempel et barn over 18, heller ikke selvom man selv betaler for deres terapi. For børn under 18 år gælder det, at forældrene i princippet og som regel har ret til at få oplysninger om behandlingen jf. sundhedsloven. I praksis laves der dog samarbejdsaftaler om hvordan formidlingen til forældrene foregår bedst muligt. Det foregår oftest ved familie samtaler, da det også for børn og unge kan være en væsentlig faktor for at kunne arbejde terapeutisk, at man kan tale frit uden fare for, at det man fortæller terapeuten bliver videregivet udenfor ens kontrol eller vidende.

Journalføring

Jeg har som privat praktiserende psykoterapeut ikke journal- eller notat pligt. Mine notater føres kun som egne arbejdspapirer.

Supervision

Som psykoterapeut går man i supervision og henter hjælp, vejledning og rådgivning hos kolleger også i forhold til specifikke sager. I sådanne sammenhænge er der tale om samtaler imellem mennesker, hvor alle har tavshedspligt, både om de klienter der tales om og om indholdet af hvad der bliver talt om i supervisionen. Formålet med supervision er at sikre den faglige standard i behandlingen, det vil sige at give klienterne den bedst mulige hjælp.

Fakturering

Når du har betalt for en terapi generes der en faktura, med dit navn og adresse. Regnskabs systemet er datasikret. Fakturaen kan sendes til dig på e-mail per forespørgsel, den sendes ikke automatisk, men sendes hvis du ønsker det.

Når andre betaler for terapien

Hvis en anden person/ forældre/ partner/ tidligere partner/ virksomhed/ forening/ kommune/ institution betaler for terapien, ændrer det ikke på, at der i min klinik er tavshedspligt. Den eneste undtagelse er, hvis der er tale om et mindreårigt barn, hvor der træffes særlige aftaler med forældre og barn om, hvordan vi kan kommunikere om hvad der foregår i terapien.

Brug af dit telefonnummer eller e-mailadresse

Dit telefonnummer og din mailadresse ligger sikret i kontaktoplysningerne på mit sikrede regnskabs program.

Udtalelser

Det sker kun i yderst sjældne tilfælde at jeg laver et skriftligt dokument i forbindelse med at individuelle klienter selv beder om en udtalelse fx i forbindelse med en kommunal sag. Såfremt en kommunal instans henvender sig til mig for en udtalelse kan de kun få det i samtykke med klienten.

Hvad angår retslige sager vedrørende klienter udtaler jeg mig af princip ikke og vil til enhver tid henholde sig til min tavshedspligt, når det kommer til fx samværssager eller skilsmissesager, hvor en af parterne måtte ønske en udtalelse fra mig som psykoterapeut på baggrund af tidligere parterapi. Af naturlige grunde kan man ikke få sådan en udtalelse, da jeg må sikre hensynet til beskyttelse af den enkelte klient, som skal kunne arbejde med sig selv her i et trygt rum, uden at dette på nogen måde på noget tidspunkt kan misbruges.

Undtaget er offentlige instanser som i følge lovgivningen har ret til en udtalelse i forbindelse med en sag, der omhandler børn og unge under 18 år.

Bestil tid til terapi